تور شبه جزیره میانکاله
شبه جزیره میانکاله طبیعت دریایی استان گلستان
شبه جزیره میانکاله
نام میان کاله دگرگون شده ی نام میان قلعه است. گال یا کال خدای ایران باستان می باشد. شاید معنای میان کاله بی ارتباط با خدای باستان ایران نباشد. در قدیم به این شبه جزیره انجیله و در مقطعی دیگر نیم مردان گفته می شد
تالاب میان کاله از مکان های مناسب برای پرنده نگری است زیرا این منطقه در سراسر سال میزبان جمعیت های کثیری از گونه های مختلف پرندگان می باشد که از این تالاب به جهت برخورداری از شرایط مناسب زیستی، منابع تغذیه ای و آب و هوایی معتدل، جهت زمستان گذرانی و یا تابستان گذرانی و جوجه آوری به آن مهاجرت می نمایند. کلونی های کنونی اصلی جمعیت فلامینگو، باکلان ها، قوها، پلیکان ها، مرغابی ها، عقاب دریایی دم سفید، اردک سرسفید و کنار آبزی های مهاجر به کشور ایران در این منطقه تالابی زیست می نمایند. ضمن اینکه شبه جزیره میانکاله با برخورداری از امنیت کافی و پوشش های درختچه ای محل زیست دایمی دو گونه ارزشمند و حمایت شده پرندگان بومی شاخص شمال کشور یعنی قرقاول خزری و دراج نیز می باشد که در تمام فصول سال در این منطقه زیست و زادآوری دارند.
شبه جزیره میانکاله در سواحل جنوبی ومنتهی الیه جنوب شرقی دریای خزر واقع شده است. این شبه جزیره با تپههای شنی ساحلی به طول 5/6 کیلومتر از دریا منفک شده است .
میانکاله از شمال به دریای خزر و از جنوب به خلیج گرگان و از شرق به آشوراده و از غرب به مرداب لپو محدود است. در این شبه جزیره درختچه هایی از قبیل انار و تمشک وحشی وجود دارد.
شبه جزیره میانکاله به همراه خلیج گرگان در زمره پناهگاههای حیات وحش کشور است که به علت اهمیت زیاد آن به عنوان ذخیره گاه زیست کره در جهان به ثبت رسیده است.
پوشش گیاهی و جانوری ویژه و چشم اندازهای طبیعی و متنوع آن به ویژه در منطقه ساحلی، این محدوده را یکی از قطبهای مهم گردشگری در استان گلستان و شمال کشور تبدیل نموده است.این شبهِجزیره، خلیج گرگان را از دریای خزر جدا میکند. زمینهای شبهجزیره بوتهزار بلند هستند و از قدیم مرتعِ گاوداران بودهاست.
در نوکِ خاوری این شبهجزیره روستای آشوراده قرار دارد که دارای تأسیساتِ شیلاتی است. آشوراده در فاصلهی کم و در روبروی بندر ترکمن (بندرِشاهِ سابق) واقع شدهاست. این شبهجزیره از شمال به دریای خزر، از شرق به آشوراده، از جنوب به خلیجِ گرگان و از غرب به بندرِ جدیدِ امیرآباد محصور است.
روستاهای طولِ این شبهجزیره عبارتند از:
آشوراده، میانقلعه، قزل شمالی، قزلمهدی و قواسطل
نام میانکاله دگرگونشدهی نامِ میانقلعه است.(گال یا کال خدای ایران باستان میباشد. شاید معنای میانکاله بی ارتباط با خدای باستان ایران نباشد)در قدیم به این شبه جزیره انجیله و در مقطعی دیگر نیممردان گفته میشد.
گونههای گیاهی و جانوری تالاب و شبه جزیره:
گونههای گیاهی: انار ترش وحشی، تمشک، سازیل، ازگیل، داغداغان، سیاهتلو، سپیدار، علف شور، جگن و علف هفتبند
در این تالاب که ۱۰۰ هزار هکتار مساحت دارد ۴۰ گونه پرنده زندگی میکنند که دیدن بسیاری از این گونه ها، تبدیل به رویا شده است.
زمینهای این تالاب مجموعهای از شنزارهای ساحلی، اراضی باتلاقی، آبگیرها، مرداب جنگلی با پوشش درختچههای گز، جنگل انارستان، بوتههای تمشک و زمینهای پست و گرهافتاده هستند و گونههای گیاهی و جانوری تالاب و شبه جزیره شامل، انار ترش وحشی، تمشک، سازیل، ازگیل، داغداغان، سیاهتلو، سپیدار، علف شور، جگن و علف هفتبند است.
هنوز می توان ردی از گرگ، شغال، روباه، جوجه تیغی، گربه جنگلی، گراز و فک دریای خزر، پرندگان (فلامینگو، دراج (بومی)، شاهین، بحری و زنگولهبال (مهاجر عبوری)، ماهیها (کپور، کفال، کلمه، ماهی سفید، سوف، ماش و کاراس را در میانکاله دید.
قوی فریادکش، پلیکان پاخاکستری، فلامینگو، اردک سرسفید، عروسغاز، غاز پازرد، طاووسک، چنگر و مرگونس سفید. این جانوران در فهرست ممنوعیت تجارت جهانی پرندگان در معرض خطر قرار گرفتهاند,میانکاله از مکانهای مناسب برای پرندهنگری است.
تهدیدهای فراروی میانکاله
سفر به طبیعت بکر میانکاله، پرده از تهدیدهای بر می دارد که این تالاب زیبا را در معرض خطر قرار داده است و وجود شرکتهای ماهگیری مشکلات عدیده ای را در آن بوجود آورده و سکونت شش ماهه 24 شرکت ماهیگری در میانکاله، ممنوعیت ورود مصالح ساختمانی به این منطقه و گرانی سوخت موجب قطع درختان جنگل از سوی صیادان برای استفاه در خانه سازی و سوخت شده است.
گونههای جانوری: گرگ، شغال، روباه، جوجه تیغی، گربه جنگلی، گراز و فک دریای خزر، پرندگان (فلامینگو، دراج (بومی)، شاهین، بحری و زنگولهبال (مهاجر عبوری)، ماهیها (کپور، کفال، کلمه، ماهی سفید، سوف، ماش و کاراس)
گونههای جانوری کمیاب و در خطر انقراض میانکاله:
قوی فریادکش، پلیکان پاخاکستری، فلامینگو، اردک سرسفید، عروسغاز، غاز پازرد، طاووسک، چنگر و مرگونس سفید.
این جانوران در فهرست ممنوعیت تجارت جهانی پرندگان در معرض خطر قرار گرفتهاند.
💖لطفاً تلگرام یا واتس اپ پیام دهید:
#براتی
۰۹۱۳۸۳۷۴۰۱۰
۰۹۱۳۶۹۸۳۳۹۷
#دُرّی
۰۹۱۳۳۰۹۳۹۳۴
t.me/mohammaddorri
💥با عضویت در کانال زیر از آخرین تورهای اصفهان مطلع شوید👇
t.me/iraneziibaa
https://instagram.com/iraneziiba